petek, 28. junij 2013

Blog ni kot vrt


Najprej je bil maj. Ko sem tarnala, da nimam časa. Ne časa za blog ne za vrt. Namreč: poleg službe sem delala še na enem drugem projektu. Cele popoldneve, vse do večera. Bila sem brez energije za karkoli drugega. Ampak potem je prišel junij, ko sem izvedela, da mi je uspelo. Da sem dodatno delo opravila dobro. Šlo je za nekakšen preizkus. Ker sem ga opravila, sem dobila novo zaposlitev.
Junija sem lažje zadihala, našla sem nekaj časa za blog, ampak zaradi tehničnih težav nisem mogla do njega. Že maja je sameval, junija pa sploh. Nič se ni dogajalo na njem. Za razliko od vrta. Kjer je med časom, ko nisem imela časa, dež pridno zalival zelenjavo. Tudi plevel je pridno rasel, ampak nič hudega. Ker se je vmes skrivalo tudi veliko dobrega.
Na blogu pa se je medtem nabiral samo plevel. Tehnične težave. Nič pridelka. Nihče ga ni zalival, ko me ni bilo. Blog tako ni čisto isto kot vrt. Za pridelke, odziv bralcev se je treba na njem bolj potruditi. Si vzeti čas. Blog je tako bolj podoben komunikaciji z ljudmi kot vrtu. Prijateljstvu. Ki ga je treba negovati.

Fotografije so fotografije pridelkov. Čeprav sem malo pozabila nanj, je krompir lepo zrasel. Pa grah, ki ga sicer ni na fotografijah. In solata. Redkvice so bile zelo debele. Češnje so bile bolj drobne, ampak prav nič črvive. Predvsem pa je bilo letos ogromno jagod. Sedaj pa čakam, da do konca dozori ribez in maline ... Hvaležna za slastne pridelke. Lepo je imeti vrt.


sreda, 26. junij 2013

Jagodka, kam si šla?

Jagodka je doma. Nikamor ni šla. Je pa vmes skoraj izginil njen blog. V bistvu nisem mogla do njega, ker mi je blogger vsakič javil napako. In namesto bloga se je tako pokazalo samo obvestilo, da je prišlo do napake. Nisem mogla pisati novih objav. 

Danes se je en računalniški mojster trudil kar nekaj ur, da bi priklical moj blog nazaj. Da bi mi Blogger dovolil, da zopet dostopam do njega. Ga spreminjam. Ustvarjam. Pojma nimam, kaj je naredil, ampak uspelo mu je. Dal mi je nasvet, naj ne klikam na čudne, tuje povezave v statistiki obiskov strani. Lahko da je namreč prav to povzročilo težave.

Kakorkoli: sem nazaj! In spet lahko pričakujete dogajanje na blogu. Če ga sploh še kdo od vas bere ... Jaz sem blog pogrešala, zato sem neznansko vesela, da je nazaj. Jutri se bom lotila vseh fotografij, ki sem jih med tem časom posnela, in se poskušala spomniti, kaj sem hotela ob njih napisati;)

ponedeljek, 10. junij 2013

Za lepši začetek tedna #15

Always remember that you are braver than you believe, stronger than you seem and smarter than you think. Winnie the Pooh
Via Pinterest..

Včasih premalo zaupamo vase. Nismo prepričani, da bomo zmogli. Zato oklevamo. Si ne upamo. Mislimo, da nismo dovolj sposobni. Da nečesa nikoli ne bomo znali. Dvomimo vase. Pa ne bi smeli. Ker smo sposobni veliko več, kot mislimo, da smo.

torek, 4. junij 2013

Za lepši začetek tedna #14

via forgotten nobility |
Via Pinterest.
Današnji teden začenjam z enodnevno zamudo. Dnevi kar švigajo mimo. Polni so obveznosti. Naporni. Zato danes zgornji citat in ena kava za malo odmora. Da ne pozabim nase. Vzemite si svojih pet minut tudi vi. Naj bo teden čim lepši!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...