sreda, 31. julij 2013

Zdravi poletni zajtrki


Jagode, maline, ribez, češnje, borovnice, marelice, breskve. Vseh poletnih zajtrkov žal nisem slikala. Sedaj čakam, da dozorijo robide. Še malo manjka. Čisto malo.

Sveže sadje v kombinaciji s koruznimi kosmiči, ki ne vsebujejo glutena. Takimi brez sladkorja ali kakšnih drugih dodatkov. 
Lahko pa tudi s kašo. Skuham jo prejšni večer. Proseno, ajdovo. Včasih tudi samo riž. In ga zjutraj zmiksam. Skupaj z riževim napitkom. Ali kokosovim. Dodam še žlico kokosove moke. Čez pa čisto malo agavinega sirupa in cimeta. 

Zdravo in okusno. Za lep začetek dneva. Rada imam poletje.

ponedeljek, 29. julij 2013

Za lepši začetek tedna #20

Wayne Dyer Quotes - It makes no sense to worry about things you have no control over because there's nothing you can do about them
Via Pinterest.

Včasih razmišljamo samo o tem, kaj vse moramo narediti. Kaj bi morali narediti, pa nismo. Kaj smo naredili narobe. Imamo slabo vest. Nismo zadovoljni s sabo. Obremenjujemo se s tem. Sekiramo. Smo pod stresom. Razdražljivi. Sitni. In razmišljamo za nazaj, ne za naprej. Svojo energijo usmerjamo v to, kar je bilo, ne v to, kar še bo. Še večkrat pa se sekiramo zaradi stvari, na katere sploh nimamo vpliva. Ne znamo zamahniti z roko in se osredotočiti na tukaj in zdaj. Pa bi se morali.

ponedeljek, 22. julij 2013

Za lepši začetek tedna #19

every journey needs a first step
Via Pinterest.

Prvi koraki so najtežji. Ker nas je strah, kaj sledi. Ker je lažje ostati v coni udobja. Težje pa se je lotevati novih stvari. Izzivov. Projektov. Hujšanja. Športanja. Zdravega prehranjevanja. Ločevanja odpadkov. Poslušanja drugih. Tvegati. Začetoi nekaj novega. Drugačnega. Nekaj, kar še nismo počeli. Poskusiti ni greh. Vse se začne s prvim korakom. Ko na belo podlago nepopisanega lista narišemo svojo sled. Si upate?

četrtek, 18. julij 2013

Moje najljubše sadje - jagode!


Jagode so moje najljubše sadje. Kako predvidljivo! Če sem pa Jagodka;) Letos je bila letina zelo obilna. Imeli smo ogromno slastnih sadežev. Toliko, da jih vseh sploh nismo mogli pojesti.

 
 Pridno smo zalagali sosede z jagodami. Nekaj smo jih predelali v razne sladice. Recimo enostavno torto na sliki. Čeprav je slikana zelo na hitro, je zelo fotogenična. Pa tudi zelo dobra je bila.


 Na zgornji fotografiji se bolje vidi prerez. Dve plasti navadnega biskvita, vmes pa smetana in narezane jagode. Ogromno narezanih jagod. Enako je tudi na vrhu. Preprosto in odlično.

Ker pa je bilo jagod toliko, smo jih nekaj spravili tudi za zimo. Skuhali smo jagodno marmelado. Spravili smo jo v kozarčke in skrili, da bo počakala na zimo. Jagodno poletje, ujeto v kozarčku.
Katero je pa vaše najljubše sadje?

ponedeljek, 15. julij 2013

Za lepši začetek tedna #18

The future.
Via Pinterest.

Poletje je vznemirljiv čas. Načrtujemo dopust. Sončni dnevi nas vabijo v naravo. Na izlete. Do bližnje reke ali jezera. Potujemo v tuje dežele. Ali vsaj na morje. Topli večeri so idealni za druženje. Kuhinja je polna sestavin iz domačega vrta. Dnevi so daljši. Tudi jutri bo en zanimiv dan. In pojutrišnjem. In naslednji teden. Imejte se čim lepše!

ponedeljek, 8. julij 2013

Za lepši začetek tedna #17


Via Pintarest.

Ali se tudi vam kdaj zdi, da imate vsega preveč? Polne omare oblačil. Posode. Knjig. Spominov. Polna stanovanja omar. Pohištva. Stvari. Težko se ločimo od njih. Ampak vsake toliko je treba narediti inventuro. Premisliti, če vse to, kar imamo, res potrebujemo. Kdaj smo vse to res nazadnje uporabili. Priznam: rada hrčkam. Hranim predmete, ki me spominjajo na prijetne dogodke. Igrače iz otroštva. Čestitke za rojstni dan z lepimi mislimi. Cd-ji z glasbo, ki sem jo včasih poslušala. Stari dnevniki. Vaza od prababice.

Med vikendom sem pospravljala. Koš za smeti se je napolnil. Oblačila čakajo, da jih nesem v zabojnik Humane. Police so bolj prazne. Eno staro omaro smo odpeljali na odpad. Več prostora je. Lažje se diha. Spet vidim bele stene. Še prepleskam jih in lahko zares začnem uživati. V tem, da imam manj. Ampak je sedaj lepše. Bolj belo. Bolj svobodno. Bolj lahkotno. Bolj poletno. Všeč mi je imeti manj.

petek, 5. julij 2013

Čokoladno pecivo s češnjami

Obiramo še zadnje češnje. Nekaj jih je čisto na vrhu. Ampak do tja ne moremo. Niti z lestvijo ne. Najlepši sadeži bodo tako ostali za ptice. Ampak tudi za nas jih je več kot dovolj. Toliko, da iz njih kuhamo celo kompot. In pečemo pecivo.

 Češnje in stopljena čokolada. Nekaj žlic kakava za zgostitev. Zelo preprosto. Če ne bi bilo treba izkoščičevati češenj. To je res zamudno delo. A bolj ko se boste potrudili, boljše bo. Več češenj boste dodali pecivu, boljši bo končni rezultat.
 
 Nad paro stopimo čokolado. Ko se malo ohladi, vanjo vmešamo nekaj žlic kakava, da maso zgostimo. Sledijo le še narezane češnje. Spečemo.
 Koliko časa pečemo, na kakšni temperaturi, koliko čokolade, kakava in češenj dodamo? Po občutku. Dalj ko boste pekli, bolj kompaktno bo. Jaz raje pečem malo manj časa (vse sestavine so užitne tudi brez pečenja), da je zelo mehko. Reže se zelo težko, zato se pecivo je z žlico iz pekača;) Lahko ga nadevate tudi v skodelice. In postrežete s sladko smetano in vanilijevem sladoledom. Dober tek!


sreda, 3. julij 2013

Kakšne barve je poletje?



Pinned Image
Via Pinterest.
December je bil roza, januar rdeč, februar oranžen. Marec je bil rumen, april zelen, maj pisan. Junija sploh ni bilo, ker nisem mogla do bloga. Sedaj je blog nazaj. Toplo je, celo vroče. Pravo poletje. Sončno, suho. Ko sanjaš o vodi, morju, plažah.
Pinned Image
Via Pinterest.

Hladimo se na različne načine. Z vodo. Za zavesami. Črne še bolj vpijajo toploto, zato je dobro imeti take svetlih barv. Najbolje bele. Kadar je res vroče in sonce pripeka, se tudi oblečemo v belo. Bele hlače so samo za poletje. In lahkotne oblekice.
Pinned Image
Via Pinterest.
Ko pridemo domov, skočimo pod tuš. Ni lepšega kot kupček belih brisač, ki te pričakajo potem. Sveže opranih. Tudi bele rjuhe nam dajejo občutek hladu. Belo pohištvo. Samo s kakšnim pisanim dodatkom. Blazino ali rastlino.
Pinned Image
Via Pinterest.

Plaže belih kamenčkov. Skale v morju. Ali na vrtu. V skalnjaku. Na plažah so tudi školjke. Zanimivo je brskati med njimi. Iskati najlepše. Jih nabrati za domov. Tako kot šopek marjetic. Ali kresnic. In iz njih spletati venčke.

Pinned Image
Via Pinterest.


Poletje je tudi čas porok. Nevest v belih oblekicah. Sandalih. S snežno belimi prti. S tortami. Z belimi vrtnicami. 

Pinned Image
Via Pinterest.

Poletje je čas jagod z belo smetano. Vanilijevega sladoleda. Čas počitnic. Začetek poletja je nepopisan list, ki ga moramo še napisati. Porisati. Doživeti. Bela pomeni svobodo, ker je še vse možno. Lahkotnost in enostavnost. Čas zase. Nekaj miru. Poletje je bele barve.

ponedeljek, 1. julij 2013

Za lepši začetek tedna #16

★ quotes ★
Via Pinterest.
Če mislite, da ni res, se motite:) Življenje je lepo. Samo včasih tega ne opazimo. Pozabimo na to. Zato je prav, da vas spomnim na to preprosto misel. Zapišite si jo za uho in preživite čim lepši teden. S soncem, jagodami, borovicami, malinami. Zunaj, na morju ali ob jezeru. V hribih. Na vrtu. Doma. Na kavi s prijatelji. Na igrišču z otroki. Kjerkoli. Samo imejte se lepo.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...