sobota, 31. avgust 2013

Školjke

Shells DIY for the bathroom, cute.
Via Pinterest.
Med kamenčki na morju iščemo in najdemo tudi školjke. Nekatere si prislonimo k ušesu. Poslušamo šumenje v njih. Zvok morja.
Shells & Hearts
Via Pinterest.
 
Druge pa so le spomin. Ali okras. Lepe, zanimive. Različnih oblik. Barv. Sijoče. Svetleče. Kakšne so vam najbolj všeč?
diy shell frame or mirror
Via Pinterest.
 
Shells and sticks
Via Pinterest.
 
 
Uporabite jih lahko na različne načine. Iz njih naredite dekoracijo. Nekaj lepega, kot je recimo okvir za ogledalo. Ali za sliko. Fotografijo s počitnic. S plaže. 


Hessian & Shells
Via Pinterest.
Obesite jih na vrvico, da se bodo na terasi gugale v vetru. In vas spominjale na poletje in morje. Lahko na vrvico navežete tudi vsako posebej. Oziroma iz njih naredite obesek. Jih uporabite kot okrasek za novoletno smrečico. Lahko takšne, kot so. Naravne barve. Lahko pa jih pobarvate z zlato. Ali s srebrno.
DIY Shell Earrings Tutorial
Via Pinterest.
 
Tako pobarvane lahko uporabite tudi kot nakit. Uhani iz školjk. Kako so elegantni! Ekstravagantni. Prestižni. Nenavadni. Lahko jih nosite namesto obeska na verižici. Ali si naredite broško.
DIY: a lion's nest: Shell jewellery Holder
Via Pinterest.
 
Školjke lahko uporabite tudi kot posodico. Šatuljo za nakit. Samo tiste, ki so prave oblike, morate izbrati. Lahko jim dodate podstavek. Nogice. Ni pa nujno.
Beeswax Seashell Tea Lights DIY Project
Via Pinterest.
 
Vanje lahko daste tudi svečko. Vanje vlijete vosek in postavite stenj. Ali jih uporabite kot svečnik. Za dekoracijo na mizi. Za svečano priložnost. Ali za trenutek romantike, ko se boste spominjali lepih poletnih dni.
DIY || sea shell candle holder
Via Pinterest.
Prav posebna pa je ideja za polžje hišice. Iz njih lahko naredite majhen vrt. Vrtiček.
10 DIY Inspiring Garden Pots - Make your own miniature shell garden.
Via Pinterest.
Vanje posadite rastline. Jih položite na mizo namesto vaze. Ali obesite na vrvice. Čudoviti so!
DIY : snail shell mini garden | Recyclart
Via Pinterest.
 

četrtek, 29. avgust 2013

Kamni

rock art Via Pinterest.
Via Pinterest.
 
Koliko različnih kamenčkov obstaja! Vsak je drugačen. Poseben. Eden lepši od drugega. Iz različnih kamnin. Različnih oblik. Iz različnih krajev.
you could use a paint pen or nail polish pen to decorate these garden rocks!! This has Mother's Day Gift written all over it!
Via Pinterest.

Najlažje boste uporabili ploščate kamenčke. Če so večji, jih lahko porišete. Okrasite. Nanje napišete imena zelišč ali zelenjave. Otroci bodo z veseljem sodelovali. In se igrali z njimi.
Gotta try this:) / Acrylic paint (enamel works even better, but it's more expensive) on a few smooth rocks, then placed here and there in my garden, makes a surprise treat for the eyes. I make sure to use non-toxic paints, 'cause my garden toad lives out there.
Via Pinterest.


 
Če imate več enakih kamenčkov, lahko iz njih naredite pogrinjek. Preprost in enostaven. Minimalističen. Naraven. Lep.

12x12 stone tiles from home improvement store, add felt to the bottom to create inexpensive placemats/hot pads.
Via Pinterest.

Bolj okrogle kamne lahko uporabite za obtežitev prta. Da ga veter ne odnese. Ali kot okrasek na vrvici za zavezovanje zaves. Belih zaves. Morskih. Da vas bodo tudi jeseni spominjale na poletje.
DIY:: Softening up a Corner- Shell Curtain Tie
Via Pinterest.


 
 

torek, 27. avgust 2013

Naplavine

I love a bit of drifted wood to achieve a more settle, beachy, nautical look
Via Pinterest.


Lesene palice. Ostanki dreves. Les, ki ga obrusi voda. Ga nanese na obalo. Naplavine so lepe same po sebi. Na steni ali na polici.
DIY Driftwood Photo Display - Morning Creativity
Via Pinterest.
 
Iz njih lahko naredite obešalnik za ključe. Ali nanje obesite fotografije. Tiste z morja. Da ne bodo samo samevale v računalniku. Ampak bodo na vidnem mestu. Krasile vašo dnevno sobo. Vaš dom. Veseli trenutki s počitnic. Naplavljeni na naplavinah.
sleutels
Via Pinterest.
 
Lahko jih pustite take, kot so. Ali jih pobarvate. S pisanimi barvami. Ali le z različnimi odtenki iste barve. Modre kot morje.
Driftwood house - starfish over the door
Via Pinterest.
Lahko jih okrasite tudi z drugimi dodatki. Lahko s školjkami ali kamenčki. Ali pa s čim drugim. Vse je dovoljeno, le da vam je všeč.
Iz Sobe z razgledom.

Vesna iz Sobe z razgledom jih je okrasila z nakvačanimi dodatki. Oblekla v volneno oblekico. Čudovite so. Malo barve jim paše. Jih popestri. Polepša. Naredi zanimivejše.

driftwood
Via Pintarest.
 



Iz njih lahko naredite skulpturo. Ali jadrnico. Da vas bo spominjala na morje. Lep okras je. Ob njej boste lahko sanjarili o poletju. Otroci pa se bodo veselo igrali z njo. Potovali v svet domišljije.

Via Pinterest.
Ne boste verjeli, ampak iz naplavin lahko naredite celo lestenec. Luč za nad jedilno mizo. A ni čudovita? Naravna in preprosta, a vendar tako kompleksna. Zapletena. Prepletena. Lepa.
 
So vam všeč naplavine?


Spominki z morja

Na dopustu se rada sprehajam po plaži. Ob morju. Zjutraj ali zvečer. Ko ni veliko ljudi in ko ni prevroče. Mečem kamenčke v vodo in brskam med njimi. Vedno najdem kakšen še posebej lep kamen. Ga pospravim v žep.

Moja mami zbira naplavine. Zato vedno najdem kakšno zanjo. Čeprav ne ve točno, kaj bi z njimi. Samo všeč so ji. Tako kot meni kamni. In školjke. Te so še posebej lepe. Svetlikajoče. Lesketajoče. Zanimivih oblik. Zavite polžje hišice. Male dragocenosti, ki jih najdeš na plaži. Odneseš domov. Za spomin na morje.

Da se na njih ne bo začel nabirati prah, sledijo tri objave, v katerih bomo pogledali, kako jih lahko uporabimo. Školjke in polžje hišice. Naplavine. Velike in majhne kamne. Iz njih naredimo nekaj lepega. Zanimivega. Čudovitega. Še vedno z vonjem po počitnicah in morju.

ponedeljek, 26. avgust 2013

Za lepši začetek tedna #24

7 Inspiring Career Quotes .
Via Pinterest.

Misel je tako preprosta, da ne potrebuje razlage. Vse prevečkrat počnemo stvari zaradi drugih. Ali zato, ker jih počnejo tudi drugi. Poleti je treba obvezno na dopust na morje. Tudi če nam vročina ne paše. Tudi če nimamo denarja. Pokositi travo na vrtu čim večkrat, ker to počnejo tudi sosedje. Čeprav nam je bolj všeč, da med travami cvetijo marjetice. V nedeljo celo dopoldne kuhamo govejo juho, čeprav bi šli raje na izlet. In še toliko je tega. Pa ne bi bilo treba. Samo sebe bi morali poslušati. Slediti svojim željam. Bomo?

ponedeljek, 19. avgust 2013

Za lepši začetek tedna #23

Should be easy, right?
Via Pinterest.

Tole misel je vredno prebrati vsak dan. Se opomniti, da je lahko tako zelo preprosto. Sao vsak dan znova se je treba potruditi, dokler nam ne pride v navado. Če bi to počeli vsi, bi bil svet lepši. Lahko začnete pri sebi.

sreda, 14. avgust 2013

Dom v belem

kitchen...
Via Pinterest.

Te dni je malo manj vroče. Končno! Ampak vseeno sredi dneva paše preživeti za zidovi. Na belem kavču sredi bele dnevne sobe. Ne, v resnici je kavč rdeč in dnevna soba je polna barv. Bi pa prijalo nekaj bele.

love this white... summer home
Via Pinterest.
Tudi v kuhinji. Ne predstavljam si temne kuhinje. Kuhinja mora biti svetlih barv. Najlepše so pa bele. In videti so najbolj čiste. Urejene. Pospravljene. Sveže. Take, da je v njih v veselje pripravljati obroke.
New HeartOak Floors from Dinesen : Remodelista - wide plank oak wood floors, white modern minimalist kitchen
Via Pinterest.
K beli kuhinji sodijo pisane skodelice in krožnički. Na belo podlago pašejo zelena zelišča. Bazilika, rožmarin, timijan, origano. V belih lončkih ali v lončkih kakšne druge barve.
window
Via Pinterest.

Pa bela jedilnica. Z belo mizo in stoli. Z belimi zavesami. In vazo na mizi. Če si zaželiš barv, preprosto pogrneš čez pisan prt. Ali na stole daš pisane blazine. Na mizo pa pisano hrano.
modern beach house style
Via Pinterest.

Ampak poleti tako paše sveže in belo. Bela tudi pomirja. Zato so meni bele spalnice najlepše. Pomirjujoče. Sproščujoče. Za mirno spanje. In sanje. 
white.
Via Pinterest.

Kako lepo je sanjati! Na viseči mreži je še lepše. Ali gugalnici. Z razgledom na vrt kot na sliki. Še raje pa z razgledom na morje. Ker k morju bela še bolj paše. Ker je na morju še bolj vroče. Ker je na morju vedno dovolj časa za sanjanje. 
Summer heat drop heat to dry white holiday homes
Via Pinterest.

ponedeljek, 12. avgust 2013

Za lepši začetek tedna #22

#quotes #love #cute
Via Pinterest.

Sliši se tako preprosto, pa je tako težko. Ker sebe poznamo z vsemi napakami. Ampak šele, ko imamo radi sebe, imamo lahko res radi tudi svoje življenje. Svoje bližnje. Ker sicer nas vedno nekaj moti. Nikoli nismo zadovoljni z drugimi, ker nismo zadovoljni s sabo. Sebe je treba imeti rad!

četrtek, 8. avgust 2013

Bele poletne oblekice

White summer dress
Via Pinterest.
Poleti se težko oblečem v črno. Ali v rjavo. Temne barve niso primerne za poletje. Tako kot tudi ne težka oblačila.
white on white fashion
Via Pinterest.

Čas je za krila. Ta so lahko tudi dolga;) Ali pa kratka. Še najbolje pa vročino prenašam v oblekicah. Pod njimi tako prijetno piha;)
White
Via Pinterest.

Nobene bele nimam, pa tako lepe so! Lahko so čisto preproste. Lahko pa bolj zanimivega kroja. Lahko so take za vsak dan. Ali pa bolj elegantne.
turquoise on white
Via Pinterest.

Če se vam zdijo dolgočasne, jih lahko popestrite s kakšno zanimivo ogrlico ali verižico. Katere koli barve hočete. Na belo namreč pašejo prav vse. 
Chanel
Via Pinterest.  

Ste opazili, da je kar veliko oblekic malo hipijevskih? Zdijo se mi še posebej poletne. Lahkotne. Svobodne. Take kot je poletje. Ali vsaj take, kot bi poletje moralo biti ... Belo in lahkotno.
WHITE LACE JUMPSUIT from apieceofmylifeloveandfashion.blogspot.fr
Via Pinterest.

ponedeljek, 5. avgust 2013

Za lepši začetek tedna #21

http://media-cache-ec3.pinimg.com/originals/55/cd/2f/55cd2f3689d83dc109b23e35a9069bf8.jpg
Via Pinterest.
Včasih nam zmanjka energije. Ujamemo se v rutino. Pozno hodimo iz službe. Se usedemo pred televizijo ali računalnik. Preveč utrujeni, da bi počeli kaj pametnega. Gremo pozno spat in zjutraj spet težko vstanemo. Dnevi so enaki dnevom. Življenje pa teče dalje. En teden, dva tedna. En mesec. Leto. Zapravljamo čas. Namesto da bi res kvalitetno živeli. Šli vsaj na sprehod. Na bližnji hrib. Na bazen. V fitnes. S prijatelji na kavo. Povabili koga na kosilo. Živeli aktivno. Polni energije. Ne za računalnikom ali televizijo. Ne le za službo. Ampak zase. Uživali življenje brez podočnjakov, čeprav bomo ves čas zbujeni. Z nasmeškom na ustih. Veseli in zadovoljni. Spremembe se začnejo z majhnimi koraki ... Še prej pa si jih je treba želeti.

sobota, 3. avgust 2013

Belo poletje, bele poroke

Via Pinterest.
Letos sem bila že na dveh porokah. Ena še pride avgusta. In ena v začetku septembra. Kar je skoraj še poletje. Belo poletje.
white on white LOVE!!
Via Pinterest.


Bele obleke, belo cvetje. Lahko je tudi drugih barv, a tradicionalno je belo. In belo barvo ženske nosijo premalo. Pa polepša vsak obraz. Ga naredi svežega, mladostnega. Bela, ki jo ni težko kombinirati z različnimi dodatki. Lahko tudi pisanimi. 
Princess Changeable Shoulder Ruffled Wedding Dress
Via Pinterest.
Bela je tako preprosta barva, da se lahko igramo z materiali. Kombiniramo. Plastimo. Čipke in volančki. Plasirano krilo in volnen zgornji del. 
white on white~
Via Pintarest.

Danes bomo malo sanjale. O belih čipkah. Belih vrtnicah. Belih čevljih. Belih lampijončkih. O beli poroki. Bella je lepa. To ni naključje. 
Ralph Lauren
Via Pinterest.
Naslednjič pa o belih oblekah za vsak dan. Ne poročnih. Če pa bi se poročile, katero od zgornjih oblek bi izbrale? Katera vam je najbolj všeč? Bi izbrale belo ali obleko kakšne druge barve?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...