sreda, 17. april 2013

Krompir z drobnjakom

Težko rečem, da je tole recept. Bolj reklama za drobnjak. Meni eno najljubših zelišč. Vsako jesen ga posadim v lonček, a se zelo kmalu posuši. Nikoli ne preživi zime. Zato pa sem toliko bolj vesela, ko pomladi spet pokuka iz zemlje. Zelen, bujen, svež. Okusen.
 
Skuhaš krompir, odcediš, preliješ z nekaj masla, čez pa posuješ nasekljan ali narezan drobnjak. Ja, jaz ga režem kar s škarjami;) Se mi zdi lažje. Pogosto ga potresem po skuti, namazani na kruh. Zelo paše tudi h kakšni smetanovi omaki za testenine. Kako pa drobnjak uporabljate vi?


5 komentarjev:

  1. Ravno danes sem ga posadila v lonček, bomo videli, kako bo uspel. Potem pa takoj probam tale krompir z drobnjakom.

    OdgovoriIzbriši
  2. Največkrat v kakšnem domačem skutnem oziroma sirnem namazu.

    OdgovoriIzbriši
  3. Bom jaz tudi poskusila z lončkom...navajenega sem ga jesti v juhi...samo v juhi....goveji seveda..

    OdgovoriIzbriši
  4. Zame je sedaj obdobje drobnjaka - dokler ne bo bazilike, timijana, rožmarina in ostalih bolj poletnih začimb;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Uf, drobnjak je pri meni vedno na zalogi- na vrtovih, lončku, zmrzovalniku, posušen,... Popke včasih vložim v kis, ali vmešam v rižoto, ker so tako cortkani, list si utrgam zjutraj, ko preverim rastline, za v sendvič, ali pa ga kar tako grizljam. Psom ga zrežem v skledo, skupaj s svežim petršiljem. V glavnem še in še bi se našlo... tudi v kozmetične namene :)
    S krompirjem pa ga žal ne več, ker ne jem več krompirja. Ampak okusa se pa še spomnim. Mnjam.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...