sobota, 6. april 2013

Ocena brez glutena: Sparova ciabatta (free from)

Vir: spar.si

Ime izdelka: Spar free from ciabatta brez glutena (Pekovsko pecivo brez glutena)
Proizvajalec: Klasje Celje za Spar Slovenija
Količina: 2 x 110 g
Cena: 1,98 €
Sestavine: krompirjev škrob, voda, jedilno rafinirano rastlinsko olje, koruzna moka, riževa moka, gostili: modificirana celuloza in ksantan gumi, rastlinske vlaknine, sladkor, jajčni beljak, kvas, gostilo: acetiliran diškrobni fosfat, jedilna sol, maltodekstrin, konzervans kalijev sorbat, aroma, kvinojina moka za posip
Oznake: brez glutena, brez pšenice

Opis: Pri brezglutenski dieti največjo težavo predstavlja kruh - težko je najti ustrezen nadomestek zanj. Domači poskusi so včasih bolj, včasih manj uspešni, kruha pa se počasi tudi malo odvadiš. Kljub temu pa si včasih zaželiš, da bi lahko jedel nekaj podobnega kruha. Sparova znamka free from je cenovno dostopna, izdelki pa so za brezglutenske izdelke večinoma kar okusni. Ciabatta je sama po sebi malo trda, zato se jo splača malo popeči v toasterju. Še boljša je, če jo namažete s kakšnim namazom ali malo masla. Taka postane kar dober približek pravemu kruhu


OCENA (v oklepaju so zapisane možne ocene)

cena (poceni/sprejemljivo/drago/predrago): sprejemljivo-drago, ostali free from kruhi so  namreč cenejši, poleg tega pa cene ne upravičijo niti sestavine, po drugi strani pa so nekateri drugi brezglutenski kruhi dražji, s podobnimi sestavinami, a slabšega okusa.

sestavine (nekvalitetne/sprejemljive/kvalitetne/zelo kvalitetne): nekvalitetne-sprejemljive: Razumem, da je videz, okus in strukturo pravega kruha težko doseči, a  rafinirano jedilno rastlinsko olje na tretjem mestu (sestavine so vedno navedene po zaporedju vsebnosti v izdelku) me je zmotilo. Vse ostale sestavine, tudi tiste s čudnimi imeni, niso najboljše, a so sprejemljive (sem preverila).
 
okus (zanič/brez okusa/z malo okusa/sprejemljivo/okusno/zelo okusno): okusno

Ocena je seveda osebna in subjektivna, v komentarjih ali na mailu coprnije@gmail.com pa bi z veseljm prebrala tudi vaše mnenje o izdelku, pa tudi predloge, katere izdelke naj še ocenim.

3 komentarji:

  1. Zanimivo je tole tvoje ocenjevanje. Na srečo mi jih še ni bilo treba probat, tako da svojega mnenja ne morem deliti.

    OdgovoriIzbriši
  2. Sem že poskusila ta kruh in mi ni ok. Mogoče, da mi nagaja krompirjev škrob. Vsekakor mi je lažje prebavljiv, če ga prej zamrznem in nato vržem v toaster. Vrag si ga vedi zakaj. :)
    Drugače pa pohvale za takšne članke, ker pridejo prav.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja, za ocenjevanje sem se odločila, ker je brezglutenska hrana ponavadi draga, ampak ne nujno okusna. Na začetku moje diete bi mi vodič s takimi ocenami prišel zelo prav, saj sem kupila ogromno izdelkov, ki so romali dobesedno v smeti.

    Saša, zanimivo: zakaj pa sumiš prav krompirjev škrob? Naj bi bil težko prebavljiv?

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...