sreda, 11. junij 2014

Ko je vroče ...

plantfoodfabulous.com
... je naporno! Kuhanje skoraj odpade. Ni energije. Ni potrebe. Manj smo lačni. Štedilnik preveč ogreje prostor. Kaj šele pečica. Ogromno pijemo. Zato s seboj v torbi tovorimo cele steklenice vode, ki ni nikoli dovolj mrzla. Moja polliterska flaška, v katero dajem vodo, je postala premajhna. Čez noč.
thefigtreeblog.com
Da nam ne bo prevroče, je treba ohladiti telo s primerno hrano. Presno in zdravo. Sadje in zelenjava. Solate. Lahko so sadne. Čim bolj pisane. Ali zelenjavne. Na primer grška solata s feto. 

Lubenica mjami ♥♥♥ Elisa nrdila  :) ♥♥♥
www.igre123.com

Hladijo tudi kumare. In vse sočno sadje. Lubenica. Ste jo letos že jedli? Mene čaka v hladilniku. Rdeča in slastna. Osvežilna. Jutri grem na lov za sočno melono. Eno sem že kupila, ampak ni bila dobra. Zato upam, da jutri najdem ravno prav zrelo. Mmmm ...
 
www.bambino.si


Otroci bodo zelo veseli, če bodo za kosilo dobili sladoled. En dan jim to lahko dovolite. A ne bo fino? :) Če bo za večerjo solata, potem je lahko za kosilo sladoled! Postali boste najboljši starši ... In si uresničili svojo otroško željo. Le kdo si ni želel za kosilo jesti sladoleda kot otrok?

Domači sladoled
www.bodieko.si 

V vročini se je treba oblačiti v lahka oblačila in svetle barve. Pastelni odtenki in veliko bele. Še dolgo časa zbiram pogum, da se po Ljubljani sprehodim s poletnim slamnikom. Da bi me branil pred vročino.

Julianne Hough was a vision of Summer in her white wrap dress and matching sandals in West Hollywood.
www.fabsugar.com
Najbolj vroče je v mestih. Asfalt in beton. Razgreta pločevina. Malo dreves, malo sence. Zato je treba v naravo. V gozd in do reke. Do jezera in do morja. Hladna voda vedno osveži. Tudi bazen prav pride. Velik ali majhen. Tisti otroški, v katerega namočiš noge. :D
Poletje
www.bibaleze.si
V skrajni sili pa pomaga tudi tuš. Ko se domov pripelješ v avtu, ki je bil cel dan na soncu, takrat je tuš nekaj najboljšega na svetu ...
http://healthcare-int.com/wp-content/uploads/2013/11/refreshing-shower.jpg
healthcare-int.com

Proti vročini se lahko borimo na različne načine. Lahko pa vam prišepnem, da skoraj vse to pomaga tudi proti migreni. Razen sladoleda. Ta lahko migreno celo povzroči. Žal tudi lepa bela oblekica ne pomaga. Zdrava in lahka hrana pa vsekakor. Meni se najbolje obnese presna. Solate in sadje. Smoothiji. 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
blackgirlsguidetoweightloss.com

Sprehod v gozd in plavanje pomagata preventivno. Ker se z njima znebimo stresa in napetosti. Vsega, kar nam povzroča močne glavobole. Veliko tekočine je pa itak treba piti. Ker življenje postane lažje. In dan manj naporen in vroč.
http://www.mikeroweworks.com/_wp/wp-content/uploads/2010/01/forrest.jpg
www.mikeroweworks.com

Kako se pa vi hladite?

4 komentarji:

  1. Kako lušna objava - me je prav ohladila.
    Da bi se po Ljubljani sprehodila s slamnikom, pa tudi jaz še zbiram pogum. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hihi, slamnik bo naslednji korak iz najine cone udobja. Mogoče si ga nadenem že to poletje. In če srečam koga s slamnikom, bom vprašala, če je to Maja :))))))

    OdgovoriIzbriši
  3. Fin zapis :) Jaz sem si prejšnji teden češnje privoščila, lubenice pa še nisem. Letos sem si rekla, da jo bom prvič s feto poskusila. Baje je super :)
    In ja, tudi jaz imam slamnik v omari… :))

    OdgovoriIzbriši
  4. Lubenice s feto! Odlična ideja! :)

    Za slamnik bo pa treba zbrati pogum. Mogoče poskusiš v Parizu? :D

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...