petek, 4. januar 2013

Za začetek iščem lep rdeč plašč

Plašč je kos oblačila, ki ga ponavadi izberemo v čim bolj nevtralni barvi, saj se ga ne smemo naveličati, hkrati pa bi ga rade kombinirale s čim več različnimi kosi. Naši plašči so zato ponavadi črni, ker črna pač paše na vse. Tiste bolj pogumne si izberejo belega, ki pa se žal hitro umaže in po nekaj obiskih čistilnice postane umazano bel ali celo siv, poleg tega pa se še zmucka. Been there, done that. Plašči na naših ulicah so tudi sivi, da se zlijejo z asfaltom in meglo, ali pa v rjavkastih odtenkih: kot da bi si vse želele ostati neopazne. 

Viri: The Londoner. Xiaolizi Etsy shop. Sophiaclothing Etsy shop.


Jaz sanjam o rdečem plašču. Varne izbire me dolgočasijo, zato nočem bordo rdečega, ampak intenzivno, močno rdečem. Da poživi ulice, dneve, oblačnost, moj bled obraz. Da me razveseli vsako jutro, ko ga bom oblekla. Rdeča paše tudi na belo podlago zasnežene pokrajine in k črnim škornjem. Pa k jeansu in zeleni baretki. Zakaj se bojimo rdeče?

Viri: The spontaneous wardrobe. Xiaolizi Etsy shop. Malam Etsy shop.
Kroj mora biti oprijet, da poudari silhueto in da ne piha pod plašč, zato prav pride pas. Gumbi ga razgibajo, zato morajo biti veliki in lepi. Všeč mi je dvojno (ali celo trojno) zapenjanje ali pa zapenjanje postrani. Moj sanjski plašč pa mora imeti tudi veliko kapuco, pod katero se skrijem, ko piha ali naletavajo snežinke. Zadnja za škrate mi je še posebej všeč: ker je hudomušna in bi na ulici mimoidočim privabila nasmeh na obraz.

O kakšnem plaščku pa sanjate vi?

2 komentarja:

  1. Najlepša hvala za moj plašč ponaša :) Marie

    OdgovoriIzbriši
  2. :)
    Well, I'm in love with your beautiful coat. Thank You for stopping by.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...