petek, 28. december 2012

Že imate koledar za 2013?


Čeprav nismo dočakali konca sveta, pa se bo leto kljub temu kmalu izteklo. Vašemu najljubšemu koledarju lanskega leta so šteti dnevi in čas je, da ga zamenja nov. Kakšen? Tisti zastonjski, ki si ga med seboj podarjajo podjetja s steklenico ne preveč dragega vina zraven, so polni lepot naše dežele, naravnih ali kulturnih (cerkve, gradovi in narava so večni hit), morda še šopkov rož, potem pa se izbira že neha. Da o tem, da so motivi vsi po vrsti precej kičasti, sploh ne govorim - pa naj gre za idilično zasneženo pokrajino ali šopek rož na čipkastem prtu. Takih najbrž nočete, zato sem vam pripravila seznam koledarjev, ki so očem bolj prijazni. Takšnih, ki vam bodo leto 2013 zagotovo polepšali. Jagodkin jagodni izbor ;)

Čisto prvi  je minimimalistični lepotec Ninelene na super minimalistični fotki, ki sem si jo izposodila na njenem blogu (upam, da ne bo huda). V celoti si lahko koledar ogledate tule, naročite pa ga lahko na Nininem mailu za 10 ojričev. Tako preprosto in sveže deluje, malo japonsko v  španskih barvah. In ima hkrati priokus skandinavskega dizajna. Mene vsakič, ko ga pogledam pusti odprtih ust.
Drugi po vrsti je koledar portala Dom in stil, ki ga verjetno poznate (tako portal kot koledar) in si ga lahko brezplačno natisnete. Krasijo ga prisrčne ilustracije slovenskih ustvarjalcev, pravzaprav ustvarjalk;) Vsaka je malo drugačna, a vse po vrsti so lepe.
 
Zares Marimekkov pa je koledar na tretji sličici, ki sem si jo izposodila pri Ani iz Talking to vulcano. Kje ga je našla, še vedno ne vem, čeprav sem prebrskala celo domačo Marimekkovo stran, pa tudi domačo stran ilustratorke Aino-Maije Metsole.  Če ga želite, je najbolje, da vprašate kar na Talking to vulcano in zraven priložite še prošnjo, da bi z veseljem imeli tudi koledar z ilustracijami Ane Maraž, avtorice bloga :)

Če bi z nakupom koledarja želeli polepšati svet ne le sebi, ampak tudi komu drugemu, potem so pravi naslov društva za zaščito živali. Denar, ki ga zberejo s prodajo koledarjev, namreč uporabijo za oskrbo takšnih in drugačnih zverinic. Recimo dihurjev - če bi imeli koledar s temi fletnicimi živalcami, potem je društvo ljubiteljev dihurjev Zverinice pravi naslov.

Tisti, ki smo kljub (pre)mnogim letom na tem svetu, še vedno vsaj malo otročji igrivi, priporočam Pedenjpedov koledar, poln pisanih in veselih ilustracij. Za male in velike otroke.

Seveda pa si koledar lahko naredite tudi sami. Ne le, ker je to najceneje, ampak tudi zato, ker je zabavno. Januar bo morda kar iz post-it listkov, medtem ko si za febraur lahko izmislite kaj drugega. :)

Za vse tiste, ki bi si radi zapomnili rojstne dneve prijateljev, ki jih ni na Facebooku. Pa za vse tiste, ki si rojstnih dni ne shranjujete v telefon je idealen koledarček rojstnih dni (ali drugih pomembnih dogodkov, obletnic, dneva brisače itd.). Z nakupom boste pomagali društvu za zaščito živali Maribor.

Moj koledar bo letos zelo lep: tak, kot ga vidite na zadnji sličici desno iz Lushlee. Na njem bodo prekrasne sovice, ki si jih lahko brezplačno natisnete na My Owl Barn.  Sami si lahko izberete, katere od ilustracij boste uporabili in kateri mesec bo krasila vsaka izmed njih.
Sicer pa kakršen koli koledar bo visel na vaši steni, naj bo na njem čim več dni, ki si jih boste zapomnili kot lepe, srečne, zaljubljene, polne in vesele.

ZAGONA POLNO IN OPTIMISTIČNO LETO 2013 VAM ŽELIM! 

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...