nedelja, 10. marec 2013

Ocena brez glutena: Schärovi toast krekerji

Ime izdelka: Brezglutenski toast krekerj
(Fette Croccanti, Knusperbrot)
Proizvajalec: Schär
Količina: 150 g
Cena: 2,10 €
Sestavine: riževa moka, koruzna moka, sladkor, sol. Lahko vsebuje sledi soje.
Oznake: brez glutena, brez pšenice, brez laktoze,  brez barvil in konzervansov, brez hidrogeniranih maščob
 
Opis: Čeprav naj bi šlo za krekerje, tako po videzu kot po okusu bolj spomnijajo na prepečenec. Kupila sem jih kot prigrizek za hitro malico, a nato ugotovila, da so sami brez vsega dokaj neokusni. Okus malo spominja na okrogle koruzne vaflje, le da je bolj blag in manj slan - koruzni vaflji so boljši. Po strukturi res spominjajo na prepečenec in kar malo preveč hrskajo pod zobmi, če pa jih namažeš s kakšnim namazom, se po določenem času zmehčajo, a so mi bili takšni še manj všeč. Namazane je zato treba pojesti takoj, so pa takšni seveda okusnejši kot brez vsega. 

 
OCENA (v oklepaju so zapisane možne ocene)
cena (poceni/sprejemljivo/drago/predrago): sprejemljiva a glede na okus drago 

sestavine (nekvalitetne/sprejemljive/kvalitetne/zelo kvalitetne): 
sprejemljive, ker so brez umetnih dodatkov ter skoraj brez sladkorja in maščob, a  tudi brez česar koli drugega kvalitetnega - naš organizem od njih dobi le nekaj energije
 
okus (zanič/brez okusa/z malo okusa/sprejemljivo/okusno/zelo okusno):
malo okusa do sprejemljivo 

Ocena je seveda osebna in subjektivna, v komentarjih ali na mailu coprnije@gmail.com pa bi z veseljm prebrala tudi vaše mnenje o izdelku, pa tudi predloge, katere izdelke naj še ocenim. 

3 komentarji:

  1. Super ideja!

    Res je preveč brezglutenskih izdelkov, ki so zanič ali brez okusa. Pa še predragi so.

    OdgovoriIzbriši
  2. Dobro si tole ocenila! jaz se tovrstnih izdelkov izogibam, saj so res brezokusni, po vrhu vsega pa imajo še velikokrat en kup enih umetnih dodatkov - tile so kar se tega tiče očitno svetla izjema.

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala in se strinjam z obema, zato bo sledilo še več ocen drugih brezglutenskih izdelkov. Tudi sama se tovrstnim izdelkom izogibam, če se le da, a včasih se znajdeš kje daleč od doma, kruli ti v želodcu in sadje, ki si ga ponavadi kupim za malico, ni vedno dovolj ...

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...