torek, 28. maj 2013

Pisan svet blogov


Že nekaj časa nazaj sem dobila že drugi Liebster Award. Podarila mi ga je Mateja, ki ustvarja luštne izdelke in riše pisane ilustracije. Ker sem Liebster Award petim blogom že enkrat podelila, gre tokrat nagrada vsem mojim najljubšim blogom. 
Mateja Lukežič.

Kateri pa so to? Ogromno jih je;) Skoraj vsak teden najdem kakšnega novega. Tudi Matejin je med njimi. In še mnogo drugih. Danes jih nekaj predstavljam s slikami. Samo nekaj, ker v resnici jih z veseljem berem veliko več.
Čarovnije z male kmetije.

Od začetka sem nove zanimive bloge iskala preko povezav na drugih blogih. In preko komentarjev. Tako na mojem blogu kot na drugih. Potem sem odkrila stran Slovenski blogi, kjer je ogromno različnih blogov. Pa Đubox, na katerem je vsak dan več zanimivih blogov - skoraj vse zelo rada berem.

Luna spi.

Ko najdem zanimiv blog, ga shranim v Google Reader. Ampak od 1. junija dalje Readerja ne bo več mogoče uporabljati. Kar izginil bo. Brez razloga. Vsaj v obvestilu, ki ga je Google posredoval kakšen mesec nazaj, tega ni bilo.
Moj svet kuhanja in priprave sladic.

Ker se 1. junij vedno bolj približuje, je skrajni čas, da poskrbim za nov bralnik. Vem, da vas veliko uporablja Bloglovin, ampak jaz se ga kar ne morem navaditi. Trenutno preizkušam Feedly. Manj pregleden je kot Reader. Zaenkrat se še ne znajdem popolnoma v njem.
Drobtinice.

Zato še naprej iščem nadomestke. Kaj uporabljate vi? Kaj mi priporočate? Kako vi iščete nove bloge in kako sledite tistim, ki o vam všeč?
Soba z razgledom.

7 komentarjev:

  1. Hvala Jagodka :)))
    Ampak, kako, ne bo več Readerja? Sploh ne vem. Kaj so pa napisali v sporočilo? Bolj švoh berem googlovo pošto al kaj..

    OdgovoriIzbriši
  2. No s tem si tudi mene presenetila, prav tako me je tudi Google. Sem pa malo prebral v zvezi celotne zadeve in se mi zdi, da se bo Reader prelevil oziroma ga bodo zamenjali v malo drugačen bralnik. Upajmo na najboljše, ker drugače bo šla vsa zgodovina naših zabeležk v pozabo.

    OdgovoriIzbriši
  3. Tole je uradna novica: http://googlereader.blogspot.com/2013/03/powering-down-google-reader.html

    Zaenkrat jaz ne najdem nič, kar bi kazalo na to, da ga bodo samo zamenjali. žal. Zato še vedno išečm alternativo.

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala in tudi jaz vsakič pokukam k tebi, da se razvedrim.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja tudi jaz spremljam vse bloge preko Bloggerja, ki je povezan z Google reader-om. Samo ne bi rekla, da bi kar prekinili, saj je že 4.6. pa še je. Tako da upam da bo tako tudi naprej. Čeprav sem za vsak slučaj vse bloge preselila in jim sledim preko blogloving-a, samo tudi jaz se ne morem navadit. Upam, za vsaj kakšno boljšo zamenjavo (:

    OdgovoriIzbriši
  6. Malo sem zamešala datume. Google Reader naj bi izginil 1. juLija. Nad Bloglovingom sem pa obupala. Iščem kaj drugega. Če kdo kaj najde, naj pa sporoči;)

    OdgovoriIzbriši
  7. Jaz uporabljam kar Bloglovin. Zaenkrat mi odgovarja. Res pa, da drugih možnosti sploh ne poznam.
    Na zanimive bloge pa običajno naletim kar preko Pinteresta, so pa res zato večinoma vsi tuji. Hvala ti za tvoj seznam, z veseljem tudi kakšnega 'našega' preberem.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...