sreda, 27. februar 2013

Pita brez testa, brez moke, brez glutena z nadevom iz muškatne buče


Kako porabiti muškatno bučo? Po googlanju sem si v glavo vbila idejo, da naredim klasično ameriško bučno pito, čeprav se zanjo ponavadi uporablja druga vrsta buče. Ker ne jem glutena, sem testo enostavno spustila in spekla samo bučni nadev.



Potrebujemo:
- 4 skodelice bučnega pireja iz muškatne ali kakšne druge zimske buče (priprava tukaj)
- 2 jajci
- dve žlički cimeta
- pol žličke mletega ingverja
- 2 do 3 skodelice sladkorja
- ščep soli



Za bolj zanimivo strukturo in okus sem dodala še nekaj suhih, narezanih datljev. Naslednjič jih bom dala še več! Pa skušala jih bom potresti bolj po površju, da se ne bodo nalepili na pekač kot tokrat.

Vse sestavine enostavno zmešamo in zlijemo v namaščen pekač. Dobro se naglejte žareče oranžne barve, saj bo po peki izginila oziroma se spremenila v svetlo rjavkasto. Pekla sem približno 45 minut na 180 stopinj, kar je bilo morda malo preveč - pecivo je dobilo rjavkast rob.

Počakamo, da se malo ohladi, saj je vroče precej mehko in se težko reže. Lahko postrežete tudi s smetano ali vanilijevim sladoledom. Dober tek!


Ni komentarjev:

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...