petek, 5. julij 2013

Čokoladno pecivo s češnjami

Obiramo še zadnje češnje. Nekaj jih je čisto na vrhu. Ampak do tja ne moremo. Niti z lestvijo ne. Najlepši sadeži bodo tako ostali za ptice. Ampak tudi za nas jih je več kot dovolj. Toliko, da iz njih kuhamo celo kompot. In pečemo pecivo.

 Češnje in stopljena čokolada. Nekaj žlic kakava za zgostitev. Zelo preprosto. Če ne bi bilo treba izkoščičevati češenj. To je res zamudno delo. A bolj ko se boste potrudili, boljše bo. Več češenj boste dodali pecivu, boljši bo končni rezultat.
 
 Nad paro stopimo čokolado. Ko se malo ohladi, vanjo vmešamo nekaj žlic kakava, da maso zgostimo. Sledijo le še narezane češnje. Spečemo.
 Koliko časa pečemo, na kakšni temperaturi, koliko čokolade, kakava in češenj dodamo? Po občutku. Dalj ko boste pekli, bolj kompaktno bo. Jaz raje pečem malo manj časa (vse sestavine so užitne tudi brez pečenja), da je zelo mehko. Reže se zelo težko, zato se pecivo je z žlico iz pekača;) Lahko ga nadevate tudi v skodelice. In postrežete s sladko smetano in vanilijevem sladoledom. Dober tek!


2 komentarja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...