sreda, 3. julij 2013

Kakšne barve je poletje?



Pinned Image
Via Pinterest.
December je bil roza, januar rdeč, februar oranžen. Marec je bil rumen, april zelen, maj pisan. Junija sploh ni bilo, ker nisem mogla do bloga. Sedaj je blog nazaj. Toplo je, celo vroče. Pravo poletje. Sončno, suho. Ko sanjaš o vodi, morju, plažah.
Pinned Image
Via Pinterest.

Hladimo se na različne načine. Z vodo. Za zavesami. Črne še bolj vpijajo toploto, zato je dobro imeti take svetlih barv. Najbolje bele. Kadar je res vroče in sonce pripeka, se tudi oblečemo v belo. Bele hlače so samo za poletje. In lahkotne oblekice.
Pinned Image
Via Pinterest.
Ko pridemo domov, skočimo pod tuš. Ni lepšega kot kupček belih brisač, ki te pričakajo potem. Sveže opranih. Tudi bele rjuhe nam dajejo občutek hladu. Belo pohištvo. Samo s kakšnim pisanim dodatkom. Blazino ali rastlino.
Pinned Image
Via Pinterest.

Plaže belih kamenčkov. Skale v morju. Ali na vrtu. V skalnjaku. Na plažah so tudi školjke. Zanimivo je brskati med njimi. Iskati najlepše. Jih nabrati za domov. Tako kot šopek marjetic. Ali kresnic. In iz njih spletati venčke.

Pinned Image
Via Pinterest.


Poletje je tudi čas porok. Nevest v belih oblekicah. Sandalih. S snežno belimi prti. S tortami. Z belimi vrtnicami. 

Pinned Image
Via Pinterest.

Poletje je čas jagod z belo smetano. Vanilijevega sladoleda. Čas počitnic. Začetek poletja je nepopisan list, ki ga moramo še napisati. Porisati. Doživeti. Bela pomeni svobodo, ker je še vse možno. Lahkotnost in enostavnost. Čas zase. Nekaj miru. Poletje je bele barve.

5 komentarjev:

  1. Lepo napisano. Tudi jaz se po eni strani veselim poletja zaradi vsega zgoraj napisanega, po drugi pa mi ni preveč všeč vročina (čeprav mi gre letos zaenkrat še precej na roko).

    OdgovoriIzbriši
  2. Bela je moja najljubša barva.... všeč so mi vse te misli in slike... bela mi predstavlja nebeško čistočo, romantiko, mir, svežino...oh..najlepše!

    OdgovoriIzbriši
  3. Moj blog bo poleti bel. Če bo prevroče, pridita na obisk;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Si mi naredila prave skomine. Bela je čudovita. sama sebi dovolj, a hkrati čarobna v kombinaciji z vsemi ostalimi. Hvala za super zapis.

    OdgovoriIzbriši
  5. Martina, hvala tebi za komentar:)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...