četrtek, 17. januar 2013

Skoraj red velvet cake

Slavna torta z rdečkastim testom in belo kremo, imenovana rdeči žamet ali angleško red velvet cake. 

Težko rečem, da je res lepa, je pa zanimiva, nevsakdanja, zato se si jo že dolgo želela speči. Pregledala sem cele kupe receptov in med njimi izbrala najboljšega.

Vsaj mislila sem, da je najboljši, saj so ga v komentarjih vsi hvalili, a v resnici ni bil. Ali pa sem jaz naredila kaj narobe. Vsekakor torta ni uspela, zato tudi recepta ne bom objavila.
Kljub temu pa bom napisala objavo o njej, ker pač ni treba, da na blogih objavljamo le popolne poskuse, ampak kdaj pa kdaj tudi kakšen zmazek. Rdeče-rjavo-rozast zmazek brez okusa.

Najprej sem bila zelo jezna, potem pa tudi žalostna, saj ni samo izgledal obupno, ampak je bil tudi popolnoma brezveznega okusa. Poleg tega pa je bil biskvit zbit skupaj, razpokan, hkrati pa malo gumijast. Za to je krivo barvilo (Eta), to že vem: sem se takoj spomnila, da sem enkrat že delala roza biskvit in da je bil po strukturi kot čigumi :)


Prerezala sem ga na pol in sledilo je še eno razočaranje: če je bil na zunaj vsaj malo rdeč, pa je bil znotraj čokoladno rjav!

Kaj storiti?

Najprej sem morala celo zadevo prespati, ker je poraze pač težko prenesti. Vsi so me tolažili, da red velvet cake ni dobra, tudi če uspe. Sestra jo je enkrat jedla v Ameriki, kjer so ji jo ponudili kot specialiteto, ona pa jo je komaj spravila po grlu. 

Naslednjega dne sem se popravnega izpita lotila z novim zagonom. Granatno jabolko, ki je čakalo na pultu sem ožela, z njegovim sokom namočila polovičko nekusnega, že suhega biskvita (je bil pa zato manj gumijast :), čez naložila sladko stepeno smetano in posula s peškami granatnega jabolka. 

Po nekaj urah v hladilniku se je vse skupaj prepojilo in tako je tudi biskvit dobil nekaj okusa in mehkobe. Po kidanju snega je poleg toplega čaja sladica prav pasala, pa še videti je bila zelo zanimivo, nevsakdanje in rdeče. Točno tisto, kar sem želela doseči s peko red velvet cake. 



Smetana h granatnemu jabolku tako paše, da smo jo jedli tudi samo brez biskvita. Sem pa kljub temu firbčna, kakšnega okusa je prava red velvet cake oziroma rdeča žametna torta. Verjetno se je po tem neuspelem poskusu ne bom več lotila, zato bi bila zelo vesela vaših mnenj: ste že kdaj jedli ali celo pekli rdečo žametno torto? A je bila dobra? :)

5 komentarjev:

  1. Red velvet cake še nisem jedla, granatno jabolko s smetano pa izgleda zelo slastno

    OdgovoriIzbriši
  2. Velvet cake sem zasledila v oddajah Cake bossa in se mi je vedno zdela zanimiva pa okusna za jest. Ampak očitno je vse samo v barvi.
    Mimogrede, simpatičen blog, lp

    OdgovoriIzbriši
  3. @Sally, granatno jabolko s smetano je zmagovalna kombinacija, tak kislo-sladkast okus - prav vsem, ki so ga poskusili, je bil zelo všeč

    @Anonimni, hvala. Red velvet je res lepa za pogledat, ampak vsaj v mojem primeru nekako ni bila zares okusna. Tudi če pogledaš sestavine, ne gre za navaden biskvit, ampak za biskvit z maslom in kisom, zato pride malo težji in bolj zbit skupaj - nam ni bil všeč, z rdečim barvilom bom pa še kdaj eksperimentirala.

    OdgovoriIzbriši
  4. meni je super uspelo, razen barva ni bila rdeča.. :p

    OdgovoriIzbriši
  5. Katere barve so to Eta? Ker še so etolove ni nič čudnega da bil bil čuden okus, saj so to arome, ne barve. Meni je red velvet dobra, kot vsak masten vanilijev biskvit.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...