petek, 31. januar 2014

Nagrada Liebster 1



  Dobila sem nagrado! Kar dve! :) Liebster nagrado, ki kroži med blogi.
Vir: Male nore ideje.
  
    Ne, to ni ista nagrada, kot tista, ki je krožila okrog nekaj mesecev nazaj. Tokrat je naloga bolj zahtevna, saj ima kup pravil. Lahko si jih preberete pri Ribi, ki piše blog Male nore ideje. In šiva pisane stvari. In peče najlepše torte. In koliko jih speče! In piše fin blog. 

Vir: Male nore ideje.
  In me je prva predlagala za nagrado. Najlepša hvala! Vesela sem jo bila! ;) Čeprav ne vem, če si jo zaslužim, ker zadnje čase zanemarjam blog ... Ampak obljubim, da poleg lepih misli za začetek tedna, ki jih pridno objavljam, kmalu pride še kaj. Da blog ne bo tako prazen. 

Vir: Male nore ideje.

  Za začetek tri objave, namenjene verižni objavi Liebster. V prvi bom odgovorila na 11 vprašanj, ki mi jih je postavila Riba. Težka so bila. Ampak zanimiva! Ob njih sem razmišljala o sebi. O tem, kako bi nanje odgovorila pred nekaj leti. In kako zanimivo bo, ko bom odgovore brala čez nekaj let. Moji dogovori so tudi dejstva o meni, zato 11 dejstev ne bom pisala posebej. 


Vir: igre123.com.

    1. Kaj si po horoskopu?

Morska zvezda ;) Hecam se, ker ne verjamem v horoskope. Ker sem včasih verjela še preveč. Vedno sem si želela biti dvojček. Ker so dvojčki tako družabni, vedno nasmejani in simpatični. Ampak žal po horoskopu to nisem. Se pa trudim, da bi bila vedno vesela ne glede na to, kaj sem po horoskopu. Če me kdo vpraša, kaj sem po horoskopu, si vedno izmislim eno žival. Trenutno sem morska zvezda. Lenobna in počasna. Na dnu morja obveznosti. Čakam na kakšnega potapljača, da me spravi na površje ;)))
Vir: nezamaurer.netfirms.com.

2. Kaj si si želela postati kot otrok?

Učiteljica. Frizerka. Zdravnica. Vsak dan kaj drugega. Tudi pevka sem si želela biti včasih. Medtem ko si je moja najboljša prijateljica želela, da bi delala na banki. Jaz pa ne. Ker nisem marala sedeti pri miru. Ampak točno to sedaj večino časa počnem. Čeprav ne delam na banki.
Vir: informacija.net.

3. Kaj imaš raje - poletje ali zimo?

Poletje. Še raje pa imam pomlad. Ker obeta nekaj lepega. Toplega. Ker za njo pride poletje. Sem človek, ki potrebuje veliko sonca. To mi daje energijo. In ne maram zimske turobnosti. Megle. Enobarvnosti. Zgodnje teme. Rada ima poletne večere. Rada sem bosa. Rada plavam. Komaj čakam na pomlad in poletje! In sladoled. :)

File:Piran St. Georg.jpg
Vir: wiki.

4. Najljubši kotiček v Sloveniji je ...?

Piran. Vedno je bil in vedno bo. Sedeti na punti ob sončnem zahodu. S sladoledom v roki. Noge namakati v morje. Ali vse tiste ozke uličice. Lepa dvorišča, ki jih odkrivaš z vsakim pogledom. Pot ob morju. Najboljša ribja juha, kar sem jih kdajkoli jedla. Razgled na morje. Mogočno obzidje. Fige.

Vir: slovenia.info.

5. Katero potovanje ti je najbolj ostalo v spominu?

Težko vprašanje. Potovanja shranim  posebnem kotičku svojega srca in se z njimi grejem pozimi. Rada imam dalmatinske otoke. Evropska mesta. Pariz in Rim. Še raje imam Grčijo. Zakintos. Tiste plaže! Ah, prelepe so. Moja izbira je malo dolgočasna. Ampak potovanja so zame počitek. Užitek. Mir. Knjige. Plavanje. Druženje. Dobra hrana. Sprehajanje. Rada se igram turistko z velikimi sončnimi očali. Potovanja so zame pot k soncu. Ker si tako naberem energijo. Pa čeprav skočim samo v Piran za en dan. 

Vir: Szssplit.hr.

6. Če bi si lahko izbirala ime, kakšno bi si izbrala?

Ko sem bila majhna, mi je bilo všeč ime Anastazija. Zdelo se mi je tako kraljevsko. Primerno za princeso. Danes pa sem čisto zadovoljna s svojim običajnim imenom. Ne čutim potrebe, da bi izstopala. Ampak če bi si sama izbrala ime, bi bila pa mogoče Ronja. Ali pa Sara. Vsekakor pa ne vem, zakaj sem si za blog izbrala ime Jagodka. Tako ime za majhne punčke.

Vir: wiki.

7. Katero pesem najpogosteje poslušaš oz. je tvoja najljubša?

Najtežje vprašanje! A naj rečem Od višine se zvrti? Julija obojokana? Stairway to Heaven? I will survive? Purple rain? N'toko? Kreslin? Siddharta? Hm ... In nato me je preblisnilo! Kadar sva sama. Olivija. Severa. Najlepši glas. Najlepša glasba. Najlepša pesem. Večkrat se moram spomniti nanjo!


8. Ali poješ v avtu? :o)

Jaaa. Če sem sama. Sicer pa raje ne. Ampak kadar sem sama, pa pojem zelo na glas. V bistvu se derem ... :)
 
 
Pika nogavička (Inger Nilsson)
Vir: Siol.net.

9. Katera je tvoja najljubša pravljica?

Kosovirji Svetlane Makarovič. Ali pa Pika Nogavička. Pa vse pravljice o princih in princesah, zmajih, čarovnicah in gradovih. Takšne klasične pravljice so mi zelo všeč. Ampak zadnjič sem spoznala Zverjasca in mi je tudi zelo simpatičen :)))

Zverjasec in druge pošasti
Via Delo.

 10. Kateri je tisti trenutek, ki se ga najraje spominjaš?

Ko sem bila majhna, sem sedela visoko na drevesu in jedla češnje. To bi lahko počela cel dan! Uživala v razgledu in pljuvala pečke na tla. :) Rada se spominjam otroštva. Pa babice in peke potice z njo. Pa tega, kako sem šla prvič v Gardaland. :))) 

Vir: luda.go-forum.net.


11. Na kaj v življenju si najbolj ponosna?

Na to, da sem po enem vihravem obdobju, ko sem skušala ustrezati idealom drugih, spet postala stara dobra jaz. Ne taka, kot me hočejo drugi, ampak taka, kot hočem biti jaz. Nikakor ne popolna in nikakor ne vsem všeč. Ampak zadovoljna s svojim življenjem. Čeprav je velikokrat naporno. Sploh če se držiš svojih vrednot. Če delaš tako, kot misliš, da je prav. Ne pa tako, kot bi bilo najlažje. Ponosna sem, da se trudim v to smer. Pa na blog sem tudi ponosna. Včasih berem arhiv in mi je všeč. Nisem pa ponosna na to, da mi zanj zmanjkuje časa. Ampak vsega ne moreš imeti. In vem, da še pride trenutek, ko bom imela tudi za blog dovolj časa.

5 komentarjev:

  1. Zelo dobra izbira glasbe... Obožujem Kadar sva sama... In tudi meni je bilo ime Anastazija všeč, ko sem bila mala.. (:
    Lepi odgovori,,,

    OdgovoriIzbriši
  2. Lepo si popestrila odgovore s slikami.

    OdgovoriIzbriši
  3. :) Veš kaj, blog je čisto super tak kot je. Izbor pesmi pa tudi, že grem po slušalke in na youtube :) In hvala za toliko pohval!

    OdgovoriIzbriši
  4. Najboljše na blogu so komentarji. Vedno mi polepšajo dan! Hvala vam! Super bralce imam :)))

    OdgovoriIzbriši
  5. super objavica ! tale fora z morsko zvezdo je pa odlična !! si jo bom kr sposodla :D več nas je takih,ki lenobno čakamo na dnu morja, da nas poišče kakšen potapljač ;D

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...