Bilo je na pustni torek in zazvonilo je. Pred vrati je stala
indijanka, ki je za eno roko držala svojega mlajšega bratca medvedka, v
drugi pa stiskala kozarec za vlaganje, ki ga je molila proti meni: "Mami
je dala tole za vas."
"Od kdaj pa maškare govorijo?"
sem rekla, ker se nisem mogla spomniti ničesar bolj domiselnega.
Situacija me je malo zmedla, saj sem navajena maškar, ki hodijo od hiše
do hiše praznih rok ter zbirajo sladkarije, ti dve maškari pa sta mi celo
nekaj prinesli. Hitro smo opravili blagovno menjavo: onadva sta dobila
bonbone, jaz pa kozarec za vlaganje. "Kaj pa je to?" sem se še spomnila
vprašati. "Saj piše," je rekla indijanka in že ju ni bilo več.
UGANETE, KAJ JE BILO V KOZARCU?
_______________________________________________
Očitno je uganka pretežka, zato vam bom pomagala s tremi namigi, ki vam bodo olajšali razmišljanje:
1. V kozarcu ni bilo nobene živali ali rastline, a je bila vsebina vseeno vsaj toliko živa, da je nismo smeli pospraviti v hladilnik.
2. Kozarec je bil skoraj do vrha napolnjen s precej pocasto surovino, iz katere smo nato ustvarili nekaj drugega.
3. Vsebino kozarca smo uporabili v kuhinji.
Bo šlo sedaj kaj lažje?:)
_______________________________________________
Očitno je uganka pretežka, zato vam bom pomagala s tremi namigi, ki vam bodo olajšali razmišljanje:
1. V kozarcu ni bilo nobene živali ali rastline, a je bila vsebina vseeno vsaj toliko živa, da je nismo smeli pospraviti v hladilnik.
2. Kozarec je bil skoraj do vrha napolnjen s precej pocasto surovino, iz katere smo nato ustvarili nekaj drugega.
3. Vsebino kozarca smo uporabili v kuhinji.
Bo šlo sedaj kaj lažje?:)
Uf, težka ... Pojma nimam:)
OdgovoriIzbrišiPaličnjak?
OdgovoriIzbrišiindijanka + medvedek = kostanjev med mogoče ? ^^
OdgovoriIzbrišiKombuča, kombuša ... Tista čudna goba za pitje?
OdgovoriIzbrišiPozdravljeni,
OdgovoriIzbrišiuganka je zanimiva, a malo pretežka. Dobro bi bilo, če bi nam pomagali s kakšnim namigom.
Najlepša hvala,
Zdenka
Mleko za kisanje? Ne sme se ga dati v hladilnik, ampak nekam na toplo, da se do konca skisa, je 'pocasto' oziroma na pol tekoče in uporablja se ga v kuhinji.
OdgovoriIzbrišiSem uganila?
Pa fina uganka in blog.
Uf, še vedno ne vem ... Me pa vedno bolj firbec matra. Mogoče je bilo pa res kislo mleko?
OdgovoriIzbrišiHehe, hvala vsem za sodelovanje.
OdgovoriIzbrišiRešitev uganke pa najdete tule
Link text