sobota, 2. februar 2013

14 dni oranžne ljubezni

Pretvarjajte se, da je danes prvi dan februarja, ker očitno mi datumi zadnje čase niso naklonjeni;) Čeprav je za današnjo zmedo kriv računalnik: objava je bila napisana že včeraj, zdelo se mi je, da se pritisnila tudi tipko objavi, ampak se ni pokazala na blogu.
_______________________________________________
Februar je (ne glede na moje težave z datumi) prišel in že smo bližje pomladi. Sonce in dež bosta počasi premagala sneg, dnevi se daljšajo in počasi bomo lahko odvrgli rokavice, plašče in kape. 


Do takrat pa potrebujemo še nekaj vzbodbude, nekaj toplega, lepega, polnega energije. Meni se zdi taka oranžna barva. Še ena od tistih žarečih barv, ob katerih se sivina meglenih, deževnih ali pa samo napornih dni skrije. Februarja praznujemo tudi valentinovo, čeprav ga ponavadi ne praznujemo, ker menimo, da gre za komercialni praznik, ki nima nobene povezave z ljubeznijo.
A vse je v glavi. In v srcu in v očeh;) Tam se skriva ljubezen, toplina, vse lepo, kar bi radi podarili tistim, ki jih imamo radi. Ne, nič ni treba kupovati, vseeno pa lahko komu kaj podarimo in pokažemo svojo ljubezen.
Kako?
Do valentinovega se bodo na tem blogu zvrstile različne ideje za mala presnečenja, darilca, izkazovanje ljubezni, ki jih lahko porabite čisto vsak dan v letu, torej vsakič, ko boste hoteli koga objeti še kako drugače kot z dotikom ali z besedami.
Čaka nas 14 dni oranžne ljubezni. Oranžne, ja, ker je pozitvna in optimistična. Malo pa tudi zasanjana, kot ljubezen mora biti. Za start si bomo pripravili  smoothie iz samih vitaminov: jabolk, ingverja in korenja, iz katerega sem izrezala še majhen srček in z njim okrasila kozarec.
Ideja: zjutraj vstanite malo prej kot vaši bližnji, vržete sestavnine v sokovnik in počakate, da iz njega priteče zdrav napitek oranžne barve za energijo. Nalijete v lep kozarec, okrasite s korenjevim srčkom in postavite na mizo v trenutku, ko vaši najdražji zaspano odprejo vrata v kuhinjo ... A ni to tisto, kar si vsi želimo: začeti dneve zdravo, z ljubeznijo in toplino. Uspeh zagotovljen;)

2 komentarja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...