četrtek, 7. februar 2013

DIY: Svečke v obliki srčka iz slanega testa




Na zvončke, ki so še včeraj sramežljivo kukali iz zemlje, bo treba še malo počakati - prekrila jih je bela plast snega. Dokler jo sonce spet ne stopi, si lahko nekaj veselja na vašo mizo ali poličko pričarate z srčkanimi svečkami v obliki ljubezni - oranžnih srčkov. 

  
Narejeni iz slanega testa, pobarvani z akrilnimi barvami (lahko tudi s temperami ali barvami za porcelan) so lep okras, kakšnega pa lahko tudi podarite tistim, ki jim imate radi. Za valentinovo ali pa kar tako. Babica, mama pa tudi marsikatera prijateljica bi se enega takegale srčka zagotovo razveselila ... 



Sestavine za slano testo imate zagotovo doma:

1 lonček moke

0,5 lončka soli

0,5 loka vode

 



Zmešate, pregnetite in ustvarjajte. Srčke sem z nožem izrezala iz testa in vanje s svečko naredila luknjo. Sušite jih v pečici: 3h na 50 stopinj, lahko pa jih pustite tudi na zraku, a bo trajalo dalj časa - celo nekaj dni. 


Ko so bili suhi, sem jih prebarvala z oranžno akrilno barvo, vanje vstavila svečko in srčke postavila na poličko. Namesto pomladnega cvetja jim zaenkrat dela družbo samo kaktus;)

Velikega za tri svečke bomo obdržali, manjše pa bom vsakega posebej zavila v celofan, dodala malo rafije in listek v obliki srčka, na katerem bo pisalo preprosto: ZATE.

2 komentarja:

  1. Super ideja - imam bolne otroke doma in se bomo lotili tega projekta. Oni bodo pacali po svoje, jaz pa bom naredila svečnike

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, otroci obožujejo packanje, mi, ta veliki otroci, pa tudi;)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...