sobota, 4. maj 2013

Kakšne barve bo maj?

Pinned Image
Via Pinterest.

Maja je vedno pomlad. Med zeleno travo cvetijo marjetice, vijolice, narcise. Mimogrede jih nabereš v šopek. Prineseš s sprehoda.
Pinned Image
Via Pinterest.

Na vrtu cvetijo tulipani. Rdeči, rumeni, rožnati, pisani. Magnolije in sadno drevje. Nebo je modro, trava zelena, sonce rumeno. Včasih kakšen bel oblak.


Pinned Image
Via Pinterest.
Maj je čas za delo na vrtu. Med rjavo zemljo, ki ji dodamo črn gnoj. Maj je čas ptičjega petja. Kosi, vrabčki, siničke, lastovke. Šoje, ščinkavci. Čas metuljev različnih barv. Brenčanja čebel. Rdečih makovih cvetov. Prvih domačih jagod.
Pinned Image
Via Pinterest.
Maj je mesec ljubezni. Ki je lahko strastno rdeča kot vrtnice ali nedolžno bela kot šmarnice. Mesec gibanja. Izletov. Piknikov. Doživetij. Vsega živega, barvitega. Maj je mesec barv. Mesec pisanosti. Zato bo tak tudi na blogu Coprnije - vseh barv, pisan.
Pinned Image
Via Pinterest.
Optimističen in vesel. Mesec, ki ti da novo energijo. Čas za nove začetke. Da se zopet postaviš na noge, začneš teči. Rolati, kolesariti. Vsak dan obiskati bližnji hrib. Skrbeti za kondicijo.
Pinned Image
Via Pinterest.
Maj je mesec, ko dnevi postanejo dolgi. Ko je že skoraj poletje in dnevi dišijo. So topli. Prvi mesec brez r. Ko lahko brez skrbi posedamo po stopnicah in na travi. Lep mesec. Tak, ki ti ta zagon. Ki ti da krila. Pisana krila, s katerimi je možno vse. Ne le sanjati o morju, ampak na morje iti. Uresničiti možnosti. Zbrati voljo.
Pinned Image
Via Pinterest.
Naj bo tudi vaš maj čim bolj barvit! PISAN.

2 komentarja:

  1. Kako luštne slikice si našla. Obožujem pomlad, njen vonj in barve, ki jih ponuja.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, jaz tudi. Vonj, barve, sonce, vse.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...