Podobno velja za temno čokolado in vsi vemo, kako ta paše k bananam. Zelo zelo;) Banane s čokolado so zame čudovit posladek, kadar nimam časa ali volje začarati kaj bolj zakompliciranega. Preprosto, a dobro. Tokrat sem jim dodala novo dimenzijo z nekaj arašidovega masla (slanega!) in nadrobljenimi lešniki, ki so veselo hrustali pod zobmi.
- vsaj 1 banano
- nekaj koščkov temne čokolade
- arašidovo maslo
- zdrobljene lešnike
Banano narežemo na kolesca in po dva in dva zlepimo skupaj z žlico arašidovega masla. Probamo, če nam je všeč;) Ker je kombinacija malo nenavadna, vzamemo še enega, da preverimo, če nam je res všeč;) Videti so čudovito, kot dve plasti biskvita s kremo vmes, skratka: male bananine tortice.
Stopimo čokolado in tortice oblijemo z njo. Ko se glazura malo strdi, po torticah posujemo zdrobljene lešnike, jih v njih povaljamo ali kako drugače okrasimo z njimi. Pustite domišljiji prosto pot.
Postavimo v hladilnik, če se le da, čez noč, da se okusi prepojijo. Okus arašidovega masla je zelo blag, samo zaokroži celoto, ki je zelo slastna. Če pa ste skeptični do te slano-sladke kombinacije ali se vam zdi arašidovo maslo preveč nezdravo, pa lahko v čokolado namočite tudi samo kolesca banan.
Obljubljam, da boste po tejle sladici zagotovo boljše volje.;)
Odlično! Najljubša kombinacija Elvisa Prestleya;-)
OdgovoriIzbrišiA res? Haha;) Če bi to vedela, bi jih pa poimenovala Elvisove tortice;)
OdgovoriIzbrišiPa hvala za komentar.
Evo, o nečem podobnem sem razmišljala včeraj, ko sem razmišljala kako bi naredila presne makrone s kremo. Dve banani, na sredini pa... mnjam :)
OdgovoriIzbrišiOdlično si predstavila svoj posladek.
Mnjam, mnjam, ja;) Poročaj, kako je uspelo.
OdgovoriIzbrišiSuper ideja, bo treba poskusiti!
OdgovoriIzbrišiSamo opozorilo: grozno mučno jih je gledati v hladilniku.
OdgovoriIzbriši