nedelja, 3. marec 2013

Mini bananine tortice (veganske, brez glutena)

 Rumene banane so univerzalno sadje: za malico, hiter prigrizek, ko lačen prideš domov in tako lažje počakaš na kosilo, ali pa kar tako. Za dobro voljo, saj naj bi bile eno od tistih živil, ki nam izboljšajo razpoloženje - znanstveno dokazano!

Podobno velja za temno čokolado in vsi vemo, kako ta paše k bananam. Zelo zelo;) Banane s čokolado so zame čudovit posladek, kadar nimam časa ali volje začarati kaj bolj zakompliciranega. Preprosto, a dobro. Tokrat sem jim dodala novo dimenzijo z nekaj arašidovega masla (slanega!) in nadrobljenimi lešniki, ki so veselo hrustali pod zobmi.
Za mini bananine tortice z ameriškim pridihom potrebujete:
- vsaj 1 banano
- nekaj koščkov temne čokolade
- arašidovo maslo
- zdrobljene lešnike
Banano narežemo na kolesca in po dva in dva zlepimo skupaj z žlico arašidovega masla. Probamo, če nam je všeč;) Ker je kombinacija malo nenavadna, vzamemo še enega, da preverimo, če nam je res všeč;) Videti so čudovito, kot dve plasti biskvita s kremo vmes, skratka: male bananine tortice. 



 
Stopimo čokolado in tortice oblijemo z njo. Ko se glazura malo strdi, po torticah posujemo zdrobljene lešnike, jih v njih povaljamo ali kako drugače okrasimo z njimi. Pustite domišljiji prosto pot.
 
Postavimo v hladilnik, če se le da, čez noč, da se okusi prepojijo. Okus arašidovega masla je zelo blag, samo zaokroži celoto, ki je zelo slastna. Če pa ste skeptični do te slano-sladke kombinacije ali se vam zdi arašidovo maslo preveč nezdravo, pa lahko v čokolado namočite tudi samo kolesca banan.
 
Obljubljam, da boste po tejle sladici zagotovo boljše volje.;)

6 komentarjev:

  1. Odlično! Najljubša kombinacija Elvisa Prestleya;-)

    OdgovoriIzbriši
  2. A res? Haha;) Če bi to vedela, bi jih pa poimenovala Elvisove tortice;)
    Pa hvala za komentar.

    OdgovoriIzbriši
  3. Evo, o nečem podobnem sem razmišljala včeraj, ko sem razmišljala kako bi naredila presne makrone s kremo. Dve banani, na sredini pa... mnjam :)
    Odlično si predstavila svoj posladek.

    OdgovoriIzbriši
  4. Mnjam, mnjam, ja;) Poročaj, kako je uspelo.

    OdgovoriIzbriši
  5. Super ideja, bo treba poskusiti!

    OdgovoriIzbriši
  6. Samo opozorilo: grozno mučno jih je gledati v hladilniku.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...