nedelja, 10. februar 2013

Presni figovi kolački s kakavom in pomarančo

Včasih se paše malo posladkati in ko se vsi drugi mastijo s krofi in flancati, je treba poskrbeti tudi za tiste, ki se ne smejo. Za tiste, ki ne smemo uživati glutena, pa za našo veganko, ki je vedno vesela, če pri kuhamo brez živalskih sestavin.
      
Nastale so po navdihu, čeprav imam na sumu, da so se prepričale tele in tele lepe slikice, ob katerih sem si cel prejšnji teden cedila sline. 

Presno torto sem že večkrat delala in je bila vsakič odlična. Le zelo nasitna je, zato sem se tokrat odločila za male zalogajčke, ki jih postaviš na mizo, potem pa jih vsak vzame, kolikor mu paše.

Nisem uporabila datljev, ampak fige (ker je bil ravno Prešernov praznik). Zmiksala sem jih skupaj s koščki filirane pomaranče (da ne bi grenila), nato pa zmešala z mletimi lešniki in grenkim kakavom, da je nastala gosta masa. Nafilala sem jo v modelčke za mafine in na vsakega dala še srček, ki sem ga izrezala iz pomaranče.

Kako težko je bilo čakati, da se strdijo ... Mmmm, bili so odlični.

4 komentarji:

  1. Pri nas bomo morali pa tole recepturo kmalu ponoviti - so v trenutku izginili. Toliko o nasitnosti presnih sladic;)

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...