ponedeljek, 4. februar 2013

Zaljubljena juhica iz hokaido buče (vroča in pekoča)

Topel sonček vabi ven, a večeri so še vedno mrzli, zato se še vedno paše pogreti z juhico. Toplo, žareče oranžno in skuhano z ljubeznijo. Sploh če si še malo prehlajen ali te boli grlo, tako kot mene in tudi marsikoga izmed vas. Juhice so idealna hrana za bolnike, ker so lažje prebavljive, hkrati pa je v juhici iz buče hokaido in korenja tudi veliko vitaminov. Da bi se nos čim prej odmašil, sem dodala še dve pekoči sestavini: ingver in feferon.
 
Receptura:
 
1 manjša hokaido buča (če želite srčke, jih morate narezati prej, preden nakockate celo bučo;)
 
1 veliko korenje (narezano)
 
1 cm nasekljanega ingverja
 
polovička zelo pekočega feferona (oziroma po okusu)

sol

poper

limonin sok

(po želji tudi kisla smetana in peteršilj)




Vse zgoraj navedene sestavine sem narezala oziroma nasekljala, malo popražila na olju, zalila z vodo, da so postale mehke, nato pa sem jih s paličnim mešalnikom spremenila v gosto juhico. Še malo soli in popra ter skrivna sestavina, ki da korenčkovim in bučnim juham tisto piko na i v okusu: limonin sok (doda popolnoma novo dimenzijo).

 
Ko sem juhico nalila na krožnike, sem vsakega okrasila z žlico kisle smetane in malo peteršilja ter dvema srčkoma, ki sem ju že prej izrezala iz buče in ju pokuhala skoraj do mehkega v juhici, nato pa pred pasiranjem pobrala ven. Smetana pa vsekakor ni nujna sestavina, saj je juha okusna tudi brez nje, tako da je recept primeren tudi za vegane.

Nam je bilo zelo všeč: s kislo smetano ali brez. Zato jo raje skuhajte malo več, ker jo zelo hitro zmanjka. Če pa vam slučajno ostane, jo lahko kasneje tudi pogrejete.
 
 
Tople febraurske večere, polne ljubezni vam želim.

2 komentarja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...