Skuhamo polento na mleku ali vodi, ne pozabimo soliti (jaz sem se spomnila šele čisto na koncu;) in jo nadevamo v namaščen pekač za mafine. Vsako odprtino do polovice napolnimo s polento, nato pa vanjo potunkamo na pari skuhano ali podušeno glavico brokolija. Po potrebi dodamo še malo polente - do roba pekača (za razliko od klasičnih mafinov se namreč ta ne bo nič dvignila in dobila kapice).
Zmečkan prt again;) |
Pečemo na 180 stopinj 20 minut do pol ure (odvisno, kako zapečeno hočete imete). Po želji lahko poleg brokolija v sredico vsakega mafina dodate še košček kakšnega sira.
Počakamo, da se malo ohladi, nato pa previdno in s pomočjo žlice mafine prestavimo na krožnik in jih ponudimo s kakšno omako - pri nas je bila paradižnikova, zraven pa smo jedli še ribo.
Zanimivo. Dobra ideja, da spečeš polento v pekaču za mafine.
OdgovoriIzbrišiSuper ideja ja. Če ne bi bilo snega, bi lahko bila zraven kar skleda regrata;-)
OdgovoriIzbrišiMmm, regrat, ja! Komaj čakam.
OdgovoriIzbrišiSej za kupit je že, za nabirat pa je malo problem.
OdgovoriIzbrišiRegrata pa res nikoli ne kupujemo. Bomo raje počakali, da sneg skopni
OdgovoriIzbriši