torek, 26. marec 2013

Slani mafini iz polente in brokolija

Skuhamo polento na mleku ali vodi, ne pozabimo soliti (jaz sem se spomnila šele čisto na koncu;) in jo nadevamo v namaščen pekač za mafine. Vsako odprtino do polovice napolnimo s polento, nato pa vanjo potunkamo na pari skuhano ali podušeno glavico brokolija. Po potrebi dodamo še malo polente - do roba pekača (za razliko od klasičnih mafinov se namreč ta ne bo nič dvignila in dobila kapice).
Zmečkan prt again;)

Pečemo na 180 stopinj 20 minut do pol ure (odvisno, kako zapečeno hočete imete). Po želji lahko poleg brokolija v sredico vsakega mafina dodate še košček kakšnega sira.

Počakamo, da se malo ohladi, nato pa previdno in s pomočjo žlice mafine prestavimo na krožnik in jih ponudimo s kakšno omako - pri nas je bila paradižnikova, zraven pa smo jedli še ribo.

5 komentarjev:

  1. Zanimivo. Dobra ideja, da spečeš polento v pekaču za mafine.

    OdgovoriIzbriši
  2. Super ideja ja. Če ne bi bilo snega, bi lahko bila zraven kar skleda regrata;-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Mmm, regrat, ja! Komaj čakam.

    OdgovoriIzbriši
  4. Sej za kupit je že, za nabirat pa je malo problem.

    OdgovoriIzbriši
  5. Regrata pa res nikoli ne kupujemo. Bomo raje počakali, da sneg skopni

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...